Silvoturism Maramures
Descarca Harta
Silvoturistica

Cabana Baicu, Dragomireşti

Descrierea zonei

Consideraţii generale Situata in estul judetului Maramures, in depresiunea Maramuresului, la 101 km de municipiul Baia Mare, 45 km fata de Sighetu-Marmatiei si 35 km fata de orasele Borsa si Viseu, localitatea Dragomiresti se intinde pe cursurile a doua rauri care o strabat: Iza si Baicu. Dragomiresti - Vatra istorica si poarta deschisa spre viitor, Dragomirestiul este una din cele mai mari si frumoase localitati din Maramures. Dupa aspect, este concentrata, asezata la poalele Muntelui Tibles.
Batranul Tibles impreuna cu "aprigul" Baicu formeaza o panorama deosebit de frumoasa, fiind un punct de atractie pentru localnici si turisti.
Scurt istoric Comuna Dragomiresti se intinde pe o distanta de 5 km, pe drumul judetean nr. 186, care leaga municipiul Sighetu-Marmatiei de orasul Borsa. In partea estica se invecineaza cu comuna Salistea de Sus, in partea de nord-vest cu satul Bocicoel, in vest se afla localitatile Bogdan - Voda si Ieud, iar in partea cea mai de sud a hotarului, trece limita de judet dintre judetele Maramures si Bistrita Nasaud
Puncte de atracţie Monumente: Manastirea "Dragomiresti" hram "Sf. Ilie" (M) 1926 Icoana (la 500m alt)
Turistii vor avea posibilitate sa cunoasca vechi constructii de lemn, case si porti, maiestrit sculptate, precum si portul popular specific zonei, in care culorile vii (predominand mai ales portocaliu si rosu) sunt rezultatul neintrecutei maiestrii a productiei casnice maramuresene de coloranti vegetali.
Posibilităţi de agrement Trasee turistice in masivul Tibles, Bogdan Vodă, sat turistic, fost Cuhea - resedinta voievodului Bogdan - cu ruinele unei curti (cetăti) si interesanta serbare populară "Mulsul sterpelor" (similară "Sambrei oilor" din Oas) la jumătatea lunii mai.
Informaţii cabană Cabana a fost construită in 1950 , renovată in 2007, are 5 camere si o sufragerie.
Locatie - Amplasament regional, pozitie geografică estul depresiunii Maramures, partea nord-vestică a muntilor Tibles
Locatie - Căi de acces, rute, mijloace de transport Amplasată la 5 km din drumul judetean Vadul Izei - Săcel
Locuri de cazare 5 x 2 paturi - baie comună = 10 locuri
Cabana Baicu - Directia Silvica Maramures Cabana Baicu - Directia Silvica Maramures Cabana Baicu - Directia Silvica Maramures Cabana Baicu - Directia Silvica Maramures Cabana Baicu - Directia Silvica Maramures Cabana Baicu - Directia Silvica Maramures Cabana Baicu - Directia Silvica Maramures Cabana Baicu - Directia Silvica Maramures Cabana Baicu - Directia Silvica Maramures Cabana Baicu - Directia Silvica Maramures
Persoana de contact:    Marinela TĂNASE - 0731.540.540


Adresa:
Legături:
Site realizat de: