Silvoturism Maramures
Descarca Harta
Silvoturistica

Cabana Minghet, Groşii Ţiblesului

Descrierea zonei

Consideraţii generale Geografic, Ocolul Grosii Tiblesului face parte din Tinutul Carpatilor Orientali, Subtinutul muntilor vulcanici (Tibles), districtul Tibles-Bargau, cu o configuratie a terenului ondulata si framantata fapt ce creaza o gama variata de expozitii de la cele insorite la cele umbrite. Altitudinal, teritoriul mentionat se intinde intre 360 m (Suciu de Jos) si 1848 m (Varful Tibles), molidul si jneapanul urcand pana la 1620 m dupa care se instaleaza golul alpin si stancile.
Cu o bogata retea hidrografica, si conditii ideale pentru dezvoltarea fagului, Ocolul silvic Grosi ofera peisaje mirifice care se continua in Masivul Tibles (Varfurile Arcer, Bran si Tibles –pe o arie de aproximativ 150 ha) cu un tipic peisaj montan.
Asezata intr-o zona pitoreasca de la poalele muntilor Tibles, intr-o zona puternic impadurita ofera un prilej de relaxare si destindere.
Scurt istoric Zona veche cu traditie apartinatoare depresiunii Lapusului. Atestata documentar din sec IV ca fiind o asezare infiintata de catre cei care exploatau padurea din zona. Prima asezare atestata este actuala comuna Suciu de Sus ulterior aparand satul Suciu de Jos si Grosii Tibles. In cantru comunei Suciu de Sus exista un grup statuar ridicat in memoria eroilor cazuti in cel de-al doilea Razboi Mondial.
Puncte de atracţie Masivul vulcanic Hudin -Tibles cu trasee turistice marcate corespunzator.
Posibilităţi de agrement Masiv: Rapoului, Plesei, Munte: Tibles, Depresiune: Lapus, Observatii: "Arcer-Tibles-Bran" rezervatie, drumetii spre Vf. Hudin;

Informaţii cabană

Cabana Minghet, asezata intr-o zona pitoreasca de la poalele muntilor Tibles, intr-o zona puternic impadurita ofera un prilej de relaxare si destindere.
Este situata pe Valea Minghet ce leaga comuna Grosii Tiblesului de comuna Botiza printr-un drum comunal pietruit, cabana este situata intr-o poiana la 10 km distanta de Localitatea Grosii Tiblesului intr-un cadru natural foarte frumos cu vegetatie forestiera Cabana Minghet a fost construita in anul 1970 -1977 si renovata in anul 1998,este construita din blocuri ceramice iar fatada este placata cu piatra si terasit iar aprovizionarea cu energie electrica se face de la un grup electrogen. Cabana Minghet are in dotare 3 dormitoare din care 1 dormitor cu 2 paturi si 2 dormitoare cu 3 paturi.

Locatie - Amplasament regional, pozitie geografica Judetul Maramures- Comuna: Grosii Tiblesului,
Locatie - Cai de acces, rute, mijloace de transport Cabana Minghet(canton silvic) se afla la 64 km distanta de Drumul National DN 1 C din Loc.Galgau prin Oras
Tg.Lapus pana in Loc.Grosii Tiblesului.

Coordonate GPS: N47-34.446 E024-07.57635
Locuri de cazare 1 x 2 paturi - baie proprie = 2 locuri
2 x 3 paturi - baie comuna = 6 locuri
Cabana Minghet - Directia Silvica Maramures Cabana Minghet - Directia Silvica Maramures Cabana Minghet - Directia Silvica Maramures Cabana Minghet - Directia Silvica Maramures Cabana Minghet - Directia Silvica Maramures Cabana Minghet - Directia Silvica Maramures Cabana Minghet - Directia Silvica Maramures Cabana Minghet - Directia Silvica Maramures Cabana Minghet - Directia Silvica Maramures
Persoana de contact:    Marinela TĂNASE - 0731.540.540


Adresa:
Legături:
Site realizat de: