Silvoturism Maramures
Descarca Harta
Silvoturistica

Cabana Roata, Cavnic

Descrierea zonei

Consideratii generale Orasul Cavnic reprezinta un nume de rezonanta in industria miniera a Maramuresului, situat pe o vale ingusta pe versantul sudic al masivului Gutai.
Puncte de atractie Creasta Cocosului din Muntii Gutai (1438m) se numara printre formele de relief bizare din tara noastra de o reala frumusete. Creasta Cocoşului este o lamă stâncoasă, zimţată, de cca 60-80 m înălţime, întinzându-se pe o lungime de 200 de m pe direcţia NV – SE, cu statut de rezervaţie naturală.Configuraţia acestei formaţiuni geologice permite şi practicarea alpinismului, reprezentând una dintre cele mai exotice forme de relief din ţara noastrã.
Creasta reprezinta o portiune dintr-un vechi crater vulcanic, constituita din punct de vedere petrografic, din andezite bazaltice cu piroxeni si bioit de Gutai. Aceasta stranie fortareata naturala este de o rara salbaticie,dar, in acelasi timp,si de o fascinanta frumusete. Numai vazuta de aproape isi dezvaluie intreaga grandoare
DANESTI. Statiunea balneara sezoniera "Baile Danesti" e amplasata la 10 km de Cavnic. In terapie se foloseste saramura cu urmatoarea mineralizatie: 1500mg/lCO2, 243mg/lHBO2, 3,1mg/lH2S
BUDESTI (4 km de Cavnic). Biserica de lemn "Sfantul Nicolae" este un exemplar remarcabil al tipului bisericii maramuresene, cu dubla poala, fiind cel mai nordic edificiu de cult cu patru turnulete la coif.
OCNA SUGATAG (18 km de Cavnic). Statiunea balneoclimaterica e amplasata la liziera padurii Craiasa
Posibilitati de agrement Activitatea turistică în Cavnic a început să se dezvolte abia în 2002, când a fost inaugurată pârtia de schi din zona Icoana. Cavnicul, datorită numărului mare de zile de iarna este cunoscut şi ca polul zăpezii din Maramureş, lucru care constituie un avantaj pentru cei ce iubesc sportul hivernal.
Localitatea prezintă un potenţial turistic ridicat, pentru practicarea sporturilor de iarnă şi a turismului montan. Potenţialul turistic ridicat constă si în cadrul natural muntos deosebit de atractiv. Cabana Roata este situată chiar vis a vis de baza pârtiei de schi Roata şi la 50 - 100 m de restul pârtiilor de schi. Partia Roata are un traseu pentru incepatori, avand o lungime de 2 km; o portiune de 2.2 km partie cu o dificultate medie si 2.1 km pentru profesionesti. Partia nu dispune de nocturna, iar urcarea se face cu teleskiul. Amble partii sunt nivelate la standarde europene.

Informatii cabana

Cabana silvica Roata este amplasata in zona administrativa a orasului Cavnic, in aproprire de Pasul Neteda are delimiteaza Ocolul silvic Baia Sprie de Ocolul silvic Mara
- anul construcţiei: 1972;
- două camere, grup social, bucătărie, hol, cămară şi anexe aparţin locuinţei cantonale;
- trei camere, hol, grup social aparţin de silvoturism;
- instalaţii electrice;
- instalaţii sanitare;
- este construită din zidărie de piatră;
- parter+etaj;
- acoperiş cu onduline, schimbat în anul 2000;
- telefonie fixă;
- cablu TV;
- nu s-au realizat reparaţii şi renovări majore

Locatie - Amplasament regional, pozitie geografica Cabana silvica Roata este amplasata in zona administrativa a orasului Cavnic, in aproprire de Pasul Neteda are delimiteaza Ocolul silvic Baia Sprie de Ocolul silvic Mara. Cabana este situata langa drumul judetean ce leaga Cavnicul de comuna Budesti.
Locatie - Cai de acces, rute, mijloace de transport Din Baia Mare: DS 18 Baia Mare - Baia Sprie(10km - DJ 184 - Baia Sprie - Cavnic (20km) - Cabana Roata (10km)

Coordonate GPS: N 47 39 86 90 E 23 53 07 18
Locuri de cazare 3 x 2 paturi - baie comuna = 6 locuri
Cabana Roata - Directia Silvica Maramures Cabana Roata - Directia Silvica Maramures Cabana Roata - Directia Silvica Maramures Cabana Roata - Directia Silvica Maramures Cabana Roata - Directia Silvica Maramures Cabana Roata - Directia Silvica Maramures Cabana Roata - Directia Silvica Maramures Cabana Roata - Directia Silvica Maramures
Persoana de contact:    Marinela TĂNASE - 0731.540.540


Adresa:
Legături:
Site realizat de: